Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

31.8 C
Skopje
Thursday, July 25, 2024

More
  домаАгро ВестиИсплатени финансии за одгледувачите на говеда и пчелни семејства

  Исплатени финансии за одгледувачите на говеда и пчелни семејства

  petel baner

  Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој реализираше исплатата на финансиската поддршка за обележани грла говеда и за регистрирани презимени пчелни семејства.

  Корисници на поддршката се земјоделски стопанства кои одгледуваат говеда, односно земјоделските стопанства кои поседуваат минимум 20 пчелни семејства.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  -Вкупно 8016 одгледувачи на говеда добиваат финансиска поддршка во вредност од 288 милиони денари. Додека 185 милиони денари се исплатени на 5 099 апликанти кои поседуваат пчелни семејства. Во текот на минатата недела се реализираа повеќе исплати кои го опфаќааат сточарскиот и живинарскиот сектор. Исплатени се субвенциите за говеда, овци, кози, маторици, пчели, бројлери и амортизирани несилки. Вкупнo исплатената финансиска поддршка изнесува 1,170 милијарди денари. Од почетокот на годината, вклучувајќи ги и исплатите за растителното производство, исплатената поддршка за само еден месец изнесува 2,7 милијарди денари. Со овие сериозни средства ја покажуваме посветеноста за задржување и зголемување на земјоделското и сточарското производство, вели директорот на Платежната агенција Никица Бачовски.

  За повеќе корисни стории посетете ја рубриката храната како лек, како и нашите социјални мрежи Facebook и Viber.

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img