Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

10.8 C
Skopje
Saturday, April 13, 2024

More
  домаАгро ВестиСточни пазари цени на добитокот

  Сточни пазари цени на добитокот

  petel baner

  Сточни пазари цени на добитокот 13.10.2021 ова се цените на добитокот и живината низ сите сточни пазари во Македонија.

  орта / РасаДобиточен пазар-КумановоДобиточен пазар-СтрумицаДобиточен пазар-Гази БабаДобиточен пазар-Прилеп(Кривогаштани)Добиточен пазар-КочаниДобиточен пазар-ТетовоПросечна цена на РМ
  Овни192,0093,33205,00 176,88210,00181,00
  Излачени Овци57,5040,0071,1180,0066,2595,0064,05
  Прасиња до 20 кг.148,13150,00182,50178,18162,50 163,46
  Прасиња од 20-35 кг.135,00131,43140,00158,00148,00 144,48
  Гоеница до 110 кг.108,0095,63125,00114,29108,75 108,78
  Гоеница над 110 кг.62,0081,25100,00100,0095,56 89,44
  Јариња до 20кг120,00108,57126,67160,00120,00106,00123,24
  Молзни Кози123,3346,67110,00 116,25145,00112,63
  Излачени Кози46,6730,0061,67 60,0083,0054,50
  Теле 1-6 месеци184,29165,63169,00165,00170,00145,20167,92
  Јуне 6-18 месеци123,33127,50128,00155,00139,50123,40135,53
  Молзни Крави180,0075,00159,00  187,00150,25
  Излачени Говеда68,3365,0072,5066,0057,86 66,61
  Јагниња до 18кг146,25143,75163,13168,89143,33134,00152,32
  Јагниња над 18 кг.132,00130,00147,14145,00136,67114,00133,45
  Молзни Овци176,0050,00146,67180,00138,57164,60147,52
  Коњи за колење28,00 56,0060,00  43,64
  Теле 2-6 месеци170,00150,00162,50137,50155,71140,00152,78
  Бик до 18 месеци130,00120,00126,00139,29125,50110,60127,51
  Бик над 18 месеци120,00110,00118,13 110,00131,40118,42
  Буша 59,29102,7385,00 104,4089,48
  Јарки700,00 396,67150,00250,00480,00422,11
  Теле 1-2 месеци – Симентал240,00 197,50212,50200,00186,67205,00
  Пилиња60,00 46,67  54,0051,54
  Шилежиња  140,00 170,00144,00145,00
  Мисирки  783,331250,00  970,00
  Стари Кокошки50,00 60,00400,00  113,33
  Теле 1-2 месеци193,33 180,00187,50182,00178,33185,00
  Теле 2-6 месеци – Симентал200,00 186,67175,00190,00 186,25
  Коњи  70,0080,00  75,00
  Јуне 6-18 месеци – Симентал    160,00 160,00
  Бик над 18 месеци – Симентал    120,00 120,00
  Кобили  110,00   110,00
  Бик до 18 месеци -Симентал  140,00  110,00125,00

  Сточни пазари цени на добитокот низ сите сточни пазари низ Македонија.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Ако нешто сме утнале слободно додадете цени.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img