Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

10.8 C
Skopje
Saturday, April 13, 2024

More
  домаАгро ВестиМожат ли Земјоделците без субвенции ?

  Можат ли Земјоделците без субвенции ?

  petel baner

  Бизнис заедницата се буни за големите суми пари и големата поддршка што ја дава државата кон Земјоделците и дека дел од тие средства треба да бидат наменети и занив.

  Земјоделскиот сектор пак бележи слаби резултати и покрај овие средства.

  Земјоделците сметаат дека тоа се должи на хаосот со откупот, пристапот до финансии, криминалот при распределување на овие средства. Во последно време почнаа некои дебати околу исправноста на доделување на големи финасиски средства за помош на Земјоделците т.е на преуредување на критериумите како овие субвенции би се доделувале во иднина

  Agrobot

  Зошто субвенциите не го намалуваат увозот на земјоделско-прехранбени производи ?

  Дали субвенциите завршуваат кај вистинските земјоделци?

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  И покрај повисоките суми за субвенции се намалува бројот на земјоделците?

  Експертите укажуваат и дека е особено важно дали земјоделецот ќе ги искористи парите од субвенциите за инвестиции или поради лошата финансиска моќ ќе ги потроши за домашни потреби.

  Земјоделците сметаат дека субвенциите се добродојдени за развојот на земјоделството, но причината за лошите ефекти ја лоцираат во пласманот и во откупните цени.

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img