Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

19.8 C
Skopje
Friday, April 12, 2024

More
  домаАгро ВестиМИТО И КОРУПЦИЈА ВО ЗЕМЈОДЕЛИЕТО?

  МИТО И КОРУПЦИЈА ВО ЗЕМЈОДЕЛИЕТО?

  petel baner

  Корупција и мито ја има или ја нема?

  корупција
  БИДЕЈЌИ ВАШЕТО МИСЛЕЊЕ Е ВАЖНО ПОВЕЛЕТЕ НЕКА СЕ СЛУШНЕ ВАШИОТ ГЛАС

  Корупција претставува злоупотреба на службената положба за остварување незаконска приватна добивка. Формите на корупција се разликуваат, но вклучуваат: поткупување, изнуда, протекции, непотизам , покровителство, мито и проневера на пари.

  Мито е плаќање кое е дадено лично на официјалниот претставник на владата во замена за неговата употреба на службени овластувања. 

  Корупцијата е едно од најлошите работи што може да го зафати едно општество.

  Дали Земјоделците се соочуваат со корупција и се принудени да даваат мито за некои работи што законски им следат.

  БИДЕЈЌИ ВАШЕТО МИСЛЕЊЕ Е ВАЖНО ПОВЕЛЕТЕ НЕКА СЕ СЛУШНЕ ВАШИОТ ГЛАС

  Дали за добивање некои субвенции, државно земјиште, ипард програми, оштета од невремиња и слично од Земјоделците било побарано мито.

  Во неврзан муабет помеѓу себе Земјоделците постојано нагласуваат дека се е корумпирано дека овој дал на оној и го добил тоа и тоа, дека тој и тој бара пари за да потпише тоа и тоа НО НИКОГАШ не се пријавува на надлежните органи.

  Дали е тоа поради стравот дека и органите што треба да ја спречат корупцијата и тие се корумпирани и нема да направат ништо туку напротив ќе му наштетат на тој што пријавил е тема за друг пост.

  Нашата порака до Земјоделците е да се одважат и охрабрат и да пријавуваат секој вид на корупција бидејќи така ќе направиме подобро општество.

  Agrobot

  БИДЕЈЌИ ВАШЕТО МИСЛЕЊЕ Е ВАЖНО ПОВЕЛЕТЕ НЕКА СЕ СЛУШНЕ ВАШИОТ ГЛАС

  А средствата ќе завршуваат кај правите Земјоделци а не кај тие што подмитуваат.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Поздрав Земјоделци

  Само Рурално.

  БИДЕЈЌИ ВАШЕТО МИСЛЕЊЕ Е ВАЖНО ПОВЕЛЕТЕ НЕКА СЕ СЛУШНЕ ВАШИОТ ГЛАС

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img