Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

2.8 C
Skopje
Sunday, April 21, 2024

More
  домаАгро ВестиПријави неправилности

  Пријави неправилности

  petel baner

  Пријави неправилностиПоднесете пријава за неправилности во земјоделството и соработка со Инспекторатот

  Како во секоја свера така и во земјоделието неправилности и прекршоци можат да влијаат на целокупната заедница и здравјето на животната средина. Затоа, е важно за земјоделците да бидат свесни за начините на кои можат да пријават неправилности и прекршоци. Во пост, ќе ви објасниме како да поднесете пријава и соработувате со Инспекторатот за земјоделство.

  Како пријавувате неправилности: За да пријавите неправилности во земјоделството, Инспекторатот за земјоделство во Република Македонија овозможил специјален линк со кој што многу се олеснува работата.

  Кликнете на следниот линк: Пријавете неправилности. Овој линк ве води до формулар каде што можете детално да опишете неправилноста што ја забележавте.

  Agrobot

  Чекори за поднесување на пријавата:

  1. Пополнете формуларот: Кога ќе кликнете на линкот, ќе ве пренесе до формулар во кој што треба да ги пополните потребните информации. Внимателно опишете неправилноста што ја забележавте, обезбедете релевантни детали и слики ако е можно за од кога ќе ве контактираат да можете да им ги пратите на инспекторите.
  2. Докажете ја неправилноста: Важно е да докажете дека неправилноста што ја пријавувате е вистинита и влијае на земјоделските пракси или на заедницата. Ако имате документација, слики или видео материјали, напишете во пријавата и испратете ги до инспекторатот.
  3. Потврда на пријавата: По успешното поднесување на пријавата, добивате потврда за неа. Оваа потврда се користи за следење на состојбата на пријавата и за давање на повратна информација.

  Соработка со Инспекторатот: Инспекторатот за земјоделство игра клучна улога во осигурување на законските стандарди и квалитетот во земјоделството. При поднесување на пријавата, ви се отвора можност за соработка со инспекторите, кои ќе ги истражат вашите пријави и ќе преземат соодветни мерки.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Кликни тука за да го видиш неделниот извештај и кој субјекти биле посетени Неделен извештај за инспекциски надзор на Државниот инспекторат за земјоделство Дури 751 субјетк биле посетени од инспекторите.

  Заклучок: Пријавувањето на неправилности во земјоделството е важен чекор за одржување на здрава животна околина и земјоделска производствена пракса. Користете го линкот Пријавете неправилности за поднесување на пријавата и помогнете во подобрувањето на земјоделските стандарди во Република Македонија. Вашиот глас има влијание, и вашата пријава може да допринесе кон подобрување на земјоделската пракса во вашата земјоделска заедница.

  Придружете се во нашата заедница на Земјоделие.мк на ВиберТелеграмФејсбук бидете дел од најголемето земјоделско семејство во кое сте секогаш добредојдени.

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img