Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

10.8 C
Skopje
Wednesday, April 24, 2024

More
  домаАгро ВестиСубвенциите за сточарите

  Субвенциите за сточарите

  petel baner

  Субвенциите за сточарите следува исплата во наредниот период .

  Сточарите дека до крајот на оваа недела ќе бидат исплатени 30% авансни субвенции за 2023 година. Од страна на Платежната Агенција, веќе се прибираат податоците од кланичните капацитети и млекарници, со цел навремено да се подготви и исплатата на дополнителните 70% од субвецниите за 2023 година.

  По целосната обработка на овие податоци, до почетокот на месец март, ќе следува исплатата на дополнителните субвецнии, во еден ден со едно решение кон сите сточари.

  Agrobot

   „Ова значи дека во текот на овие два месеци сточарите во целост ќе ги добијат своите субвенции за 2023 година, а на крајот од 2024 година сточарите како и другите земјоделци повторно ќе добијат авасни 30% за субвенции за оваа тековна 2024 година.

  Платежната Агенција треба од оваа недела да започне со исплатата на субвенциите во сточарството.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Преставници од државата велат дека се повеќе се зголемува помошта кој Сточарите во Македонија а на терен се намалува сточниот фонд и бројот на млади луѓе што сакаат да се занимаваат со сточарство.

  Субвенциите за сточарите има а некаде нешто не штима. Се надеваме дека некои од мерките што ги нуди државата ќе привлечат повеќе млади луѓе да се занимаваат со сточарство.

  Придружете се во нашата заедница на Земјоделие.мк на ВиберТелеграмФејсбук бидете дел од најголемето земјоделско семејство во кое сте секогаш добредојдениДоколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img